2012. szeptember 24., hétfő

Gombás-húsos spagetti



Hozzávalók: kb. 25 dkg tészta, 30 dkg darált hús, 30 dkg gomba, spagetti szósz, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, olaj, kevés törött paprika, oregánó (más néven szurokfű), kakukkfű, friss bazsalikom (ha nincs, akkor szárított), 
a tetejére: reszelt sajt.

Elkészítése:
Az olajon a finomra vágott hagymát megpároltam, hozzáadtam a húst, fehéredésig pirítottam, majd az apróra vágott gombát és a zúzott fokhagymát is hozzáadtam. Sóztam, megszórtam egy kis törött paprikával, az oregánóval és a kakukkfűvel, felengedtem kevés vízzel, és fedő alatt félpuhára pároltam. Ekkor hozzákevertem a házi spagetti szószt, egy-két apróra vágott friss bazsalikom levelet, és készre főztem. 
Közben forrásban lévő sós vízben kifőztem a tésztát. Tálalható az első képen látható módon is, de általában össze szoktam keverni a tésztát a ragúval, és így együtt sütögetem, mert szeretjük, ha a tészta kicsit megpirul. Tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.

A ragúval összekevert tészta, ahogy mi szeretjük



6 megjegyzés:


  1. Éva küldte.......

    Most már ettünk "ittunk"- ha lesz
    mit-
    akkor mehetünk pihenni a
    virágoskertbe......
    mindent köszönünk !

    VálaszTörlés
  2. A felső képen gusztább, de összekeverve s kissé megpirítva finomabb lehet! A gyerekeim szeretik nagyon a spagettit, én meglennék nélküle. Persze a kedvükért elég gyakran készül.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, nagyon-nagyon jól néz ki! Nálunk gomba nélkül szokott készülni, de persze tartalmasabb és finomabb is lehet gombásan! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretek hozzá adni gombát a szoszban de olyankor vegetáriussan készitem, hus nélkül. Mi általában össze szoktuk keverni a szósszal, igy az igazi olaszos módja, pláne amikor piritva van a sütőben, az meg igazi sziciliai mód...hát onnan tudom mert ott éltem három évig, mint fiatal feleség és sok mindenféle ottani dolgokat el tanultam!
    Guszta, és kitünően finom!

    VálaszTörlés
  5. Köszi szépen mindenkinek! Látom, azért a többség szereti spagettit... :)

    VálaszTörlés