Ismét egy nagyon egyszerű, de finom padlizsános ebéd, amit ketten egy ebédre meg is ettünk...
Nagyon szeretjük ezt a gyors, hús nélküli könnyű nyári-őszi rakott ételt, tetején a sok ropogósra sült sajttal. Régóta készül nálunk, Anyukám is mindig szerette megsütni ebédre, mikor már termett a kertben a padlizsán, a paradicsom, paprika....
Most egy kis császárszalonnával - ahogy divatosan mondani szokás - bolondítottam meg. 😀
Most egy kis császárszalonnával - ahogy divatosan mondani szokás - bolondítottam meg. 😀
Hozzávalók: krumpli, paprika, paradicsom, padlizsán, só, bors, olaj vagy margarin/vaj, sajt, császárszalonna.
Elkészítése:
Egy tűzálló tálat kikentem olajjal, aztán rétegesen beletettem a
zöldségeket. Legalulra a vékony karikára vágott krumplit, majd a paprikát, paradicsomot, a tetejére a szintén karikára vágott, meghámozott
padlizsánt. Minden réteget sóztam, borsoztam.
A tetejét is kicsit meglocsoltam olajjal - de egy-két kis kocka vajat is tehetünk rá az olaj helyett -, aztán fóliával lefedtem, és sütőbe tettem. Amikor már szinte minden megpuhult levettem a fóliát, megszórtam reszelt sajttal és a csíkokra vágott finom húsos szalonnával. Ekkor már fólia nélkül tettem vissza a sütőbe, és szép
piros-barnára sütöttem.
A zöldségek rétegezése: krumpli, paprika, paradicsom... |
...padlizsán |
Mikor minden megpuhult, jöhet rá.... |
...a sajt és a császárszalonna |
Ezt a mázlit :-) Most gondolkodtam, mi legyen a sorsa a kis padlizsánomnak, amit kaptam. Hát császárszalonnám nincs, de szerintem ha rendes szalonnacsíkokat kisütök és azt teszem rá, az se lesz rossz. Köszönöm az ötletet ! :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tudtam ebédötletet adni, jó étvágyat hozzá!
TörlésEz az ételed is nagyon finom lehetett. Sajnos a férjem nem szereti a padlizsánt, így én nem készíthetek. De én szeretem és szoktam is készíteni, legfeljebb a férjem nem eszik belőle.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, megéri ha csak egy kicsi adagot készíteni belőle, mert nagyon finom. 😋
TörlésImádnivaló egytál étel. Gyorsan ki kell használni még a nyár adta, utolsó zamatos zöldségeket. Nagyon finomat készítettél. Húsmentes napokra jó alternatíva.
VálaszTörlésKöszönöm Nea! Finom volt, sajnos nemsokára itt a párás esős ősz, és a kertből már nem juthatunk hozzá a friss hazainak. Ezek a zöldségek is mind otthonról származnak, Apukám kertjéből !
TörlésEddig a padlizsánból én mindig krémet készítettem. Nagyon jó ötlet rakottasan készíteni. Szuperül néz ki! :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin! A padlizsánkrémet mi is nagyon szeretjük, a fagyasztóban mindig van, de amíg terem a friss, többféle mást is ki szoktam próbálni belőle 😊.
TörlésMegint egy nagyon jó ötletet adtál, köszönöm! Lecsó készült cukkinival, padlizsánnal, erre is sort fogok keríteni!
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, próbáld ki ezt is, finom 😀.
TörlésLátom, nagy padlizsán rajongók vagytok. Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen változatosan készíted. Èn már többször megjártam a boltival, ezért óvatos vagyok. Gyönyörűek a képeid megint.
VálaszTörlésKöszönöm, ez a padlizsán is még Apukám kertjéből való, nagyon szépek, finomak voltak. Sütöttünk krémnek is, a fagyasztóban vannak, lesz majd mit ennünk 😀.
TörlésNagyon guszta, most rögtön megtudnám enni. Én patiszonnal és cukkinivel készítettem már hasonlót....
VálaszTörlésKöszi szépen Éva! Cukkinival is nagyon finom lehetett, azt én is szívesen megkóstolnám most 😀.
TörlésMúlt héten én is hasonlót sütöttem, csak cukkinivel. Biztos padlizsánnal is nagyon finom!🙂🙂
VálaszTörlésKöszönöm Verus! Cukkinivel még én nem próbáltam 🙂, de az is nagyon finom lehet. Most nagyon kíváncsi lettem rá, lehet hogy megsütöm még ezen az őszön 🙂.
Törlés