![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj08pCAgMZISNvMCS1kUcxu67mBqaKBAF2NH8DyIEqGD6SkSwWx9lhYL1V0axBxpBUyqbIV85Qi2v2Yi6wgaJdgUK6Y2CJ88E3NNyVoMrlDmRl6gPOe9yMPe1J-fkK5elqQ_d-8evtGueFF/s640/2011_1116_150055.JPG) |
Nem csak a karfiol, hanem a tál is szépen megsült ![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgFAmElZO_Ve3xT16g-rL9CC8f2xLvGP5DdGm39sdumZV9jcEPzleBba6H51SKb_q0pC8EfT11SgjnOs11EbIWLi7ggmtkk8-HA3BRIw08J9iT1-cm-GEXZG5tH4sSsNJpkCMDpzSj1LCi/s1600/regular_smile.gif) |
Hozzávalók: egy közepes karfiol, egy doboz tejföl, 1 tojássárgája, só, bors, őrölt szerecsendió, vaj, valamilyen főtt, füstölt sertéscomb vagy tarja, vagy párizsi, füstölt sajt.
Elkészítése:
A karfiolt négy felé vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd rózsáira szedjük. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, sóval, borssal, ízlés szerinti szerecsendióval. Egy tűzállótálat kikenünk vajjal, az aljára fektetjük a karfiolt, tetejére néhány kis darabka vajat teszünk, leöntjük a tejfölös öntettel, erre kerül a kockára vágott sonkaféle, majd a durvára reszelt sajt. Sütőben szép piros barnára sütjük.
Ezt a receptet Judit barátnőmtől kaptam, aki egy jó asszony
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgFAmElZO_Ve3xT16g-rL9CC8f2xLvGP5DdGm39sdumZV9jcEPzleBba6H51SKb_q0pC8EfT11SgjnOs11EbIWLi7ggmtkk8-HA3BRIw08J9iT1-cm-GEXZG5tH4sSsNJpkCMDpzSj1LCi/s1600/regular_smile.gif)
- némi változtatással így készítettem el.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXWhaPnmiQ6CradZBFOf_PMuzL1SYF8vUI7LMTJfo-EE9009pkeHrbNzL1CHqZxjkcY_AtknH0l0c0GQMDBdU7h7FvyXuGZxzSaaVg6Z2EWtvYJftSk7BOg9K4LQVzBDUlt8TBqFQ1Q4g5/w500-h375/2011_1116_150000.JPG) |
A karfiol a tálban |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjotCpiw3QNTIZ7XOAzY3oh68uKDmL3aKWFATP95Dip5Oa-azs5PTWDPZULoEVndbHi-emsyusozSJYg9mG6NweBapBJQBRURYVPGhpHazkiRjyCXYwDsvf_o5kO8GWGusc-CYX5JWmZI2h/w500-h375/2011_1116_150005.JPG) |
Rajta a főtt, füstölt sertéscomb..... |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJNwdkJN7NypCzn4d1EXS47huyXKKx9-LnuJdPjKMz6usSvCqc1VG4GAwge4DygGr_dXr9rDOj9vglOMdbUMJOi44i5M325AVenksBVhSY62OE-SBsbrfdxH5ONMYehvEboDEEQ2clLXpJ/w500-h345/2011_1116_150010.JPG) |
....és a sajt is már |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdrbCB2fY0h6Ht3P5lj3Vflp3iIaOEwzE6OtmdJf-tE-I_vr6r__g1ysVmtRdtL8srG9YWFKAs8JC-7BW0DNQHM81kHvwfBmDbTXxNC-T-VM0JWqlg7CephR7XZxRdUsWzVyk2DjyvxMqe/w500-h334/2011_1116_150058.JPG) |
És egy szelet a tányéron |
Nagyon finom lehet guszta! Karfiolt szoktam így sütni, de eddig még nem tettem rá fölvágottat, de legközelebb kipróbálom mert biztosan finom !
VálaszTörlésNagyon finom! Ki fogom próbálni. :)
VálaszTörlésJó lehet:)
VálaszTörlésKöszönöm mindhármatoknak.
VálaszTörlésFelvágottam én sem..csak magára készítettem.Ezt bármikor megenném,imádom a karfiolt.
VálaszTörlésHú, de nagyon jól néz ki!:) Ki kell próbálnom előbb-utóbb:)
VálaszTörlésKöszönöm. Mi is szeretjük a karfiolt, és azért tettem csak egy rétegben, hogy jó ropogósra átsüljön.
VálaszTörlésFinom lehet!
VálaszTörlésNagyon finom!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek
VálaszTörlés