2010. november 25., csütörtök

Kaszinótojás


Hozzávalók: tojás, só, őröltbors, mustár, vaj, pirosarany, a tartármártáshoz: majonéz, tejföl, cukor, só, őrölbors, egy kis citromlé, a díszítéshez: snidling, paprika csíkok, esetleg kaviár
     
A tojásokat kb. 10 perc alatt megfőzzük, hideg vízben kihűtjük, meghámozzuk. Kettévágjuk, a sárgáját kivesszük, villával összetörjük, adunk hozzá ízlés szerint mustárt, borsot, vajat, pirosaranyat, ha kell még sózzuk. A fehérjét egy kicsit elvékonyíthatjuk, a levett részt apróra összevágjuk, és ezt is hozzákeverjük a sárgájás töltelékhez. Visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe, franciasaláta vagy majonézes krumpli alapra fektetjük, tartármártással leöntjük és kidíszítjük. Én most apróra vágott snidlinggel és marinált paprika csíkokkal díszítettem.

Készül a töltelék

Megtöltjük a tojásokat

Leöntjük tartármártással

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...