2010. november 25., csütörtök

Kaszinótojás



Hozzávalók: tojás, só, őrölt bors, mustár, vaj, pirosarany, a tartármártáshoz: majonéz, tejföl, cukor, só, őrölt bors, egy kis citromlé,
a díszítéshez: snidling, paprika csíkok, esetleg kaviár.
     
Elkészítése:
A tojásokat kb. 10 perc alatt megfőzzük, hideg vízben kihűtjük, meghámozzuk. Kettévágjuk, a sárgáját kivesszük, villával összetörjük, adunk hozzá ízlés szerint mustárt, borsot, vajat, pirosaranyat, ha kell még sózzuk. A fehérjét egy kicsit elvékonyíthatjuk, a levett részt apróra összevágjuk, és ezt is hozzákeverjük a sárgájás töltelékhez. 
A tölteléket visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe, franciasaláta vagy majonézes krumpli alapra fektetjük, tartármártással leöntjük és kidíszítjük. 
Én most apróra vágott snidlinggel és marinált paprika csíkokkal díszítettem.

Készül a töltelék

Megtöltjük a tojásokat

Leöntjük tartármártással



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése