2010. november 7., vasárnap

Mézeskalács


Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg rozsliszt, 25 dkg cukor, 12,5 dkg méz, 12,5 dkg vaj, 2 evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék, 2 tojás + 1 a kenéshez, 1 citrom, 1 kiskanál szódabikarbóna, a díszítéshez mogyoró, mandula, cukrozott narancshéj, kandírozott gyümölcs, stb......

A mézet a vajjal felforrósítjuk. A cukrot kikeverjük a 2 tojással és 2-3 evőkanál citromlével, hozzáadjuk a mézes keveréket. Apránként hozzákeverjük a lisztben elkevert szódabikarbónát, a citrom reszelt héját és a fűszereket. Három órát pihentetjük hideg helyen, de egy egész éjszakát is pihenhet. Vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással, díszíthetjük mogyoróval, mandulával, cukrozott narancshéjjal, kandírozott gyümölccsel. Előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük. Még langyosan jól zárható fémdobozba tesszük, így sokáig eláll.

Kikeverjük a tojásokat

Hozzákeverjük a lisztet

Kiszaggatjuk

A tepsiben

Kisült az első adag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...