Hozzávalók: színes húsú paprika (a képeken látható mennyiség, mely lehet mélyhűtött is) 20 dkg darált hús, 25 dkg gomba, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, só, bors, a tetejére 1 dl tejföl, 8 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 kiskanál olaj.
Elkészítése:
Először a kis kockára vágott szalonnát olvasztjuk ki, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és aranysárgára sütjük rajta. Ezután hozzáadjuk a húst és a kockára vágott gombát, együtt pirítjuk, pároljuk. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd megtöltjük vele a paprikákat.
A paprikákat hosszában kettévágjuk, úgy hogy a szára is rajtamaradjon, magházát eltávolítjuk. Ha kisebb, gömbölyű paprikáink vannak, azoknak az alját vágjuk le.
Egy tűzálló tálat vékonyan megkenünk olajjal, belefektetjük a paprikákat. A tejfölt a sajttal, olajjal és a paradicsompürével kikeverjük, és a megtöltött paprikákra simítjuk. Sütőben szép pirosra sütjük.
Sárgarépás-zöldborsós rizzsel tálaljuk.
Ezeket Anyukám készítette, én csak fotóztam és ettem. 😊
Sárgarépás-zöldborsós rizzsel tálaljuk.
Ezeket Anyukám készítette, én csak fotóztam és ettem. 😊
A szalonnát kisütjük... |
...hozzáadjuk a hagymát... |
..majd a húst és a gombát |
Megtöltve már tűzálló tálban |
Sütés előtt |
A készre sült paprikák |
A sárgarépás zöldborsós rizs |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése