2010. november 8., hétfő

Pozsonyi kifli



Hozzávalók a tésztához (56 db): 42 dkg liszt, 12 dkg margarin, tejföl, 1-2 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, fél dl tej,
a kenéshez: 1 tojás
a töltelékhez: 30 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja, tej, cukor ízlés szerint.

Először a tölteléket készítsük el. A mákot a cukorral, a reszelt citromhéjjal és kevés tejjel főzzük meg, míg kihűl elkészítjük a tésztát.
Az élesztőt futtassuk fel a tejben, a hozzávalókból 3-4 evőkanál tejföllel készítsünk rétes keménységű tésztát. Kelesztés nélkül osszuk 7 felé. Mindegyik részből sodorjunk kerek lapot, csillag alakban vágjuk 8 felé, tegyünk rá a töltelékből, és sodorjuk fel kifli formájúra. A tepsiben kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben süssük meg. Amikor megsült szórjuk meg porcukorral.

A kerek lapokat 8 felé vágjuk, rátesszük a tölteléket

Már a tepsiben


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...