Hozzávalók: hús (lehet szárnyas, sertés- marha- vagy borjúhús), a képeken látható zöldségek, hagyma, olaj, só, petrezselyem zöld, tárkony, lestyán, csombor, tárkonyos ecet.
Elkészítése:
Csorbát először Erdélyben ettünk, és mivel nagyon ízlett, azóta otthon én is készítem.
Ahogy én szoktam főzni: először a húst külön teszem fel főni kevés sós vízben, mivel a marhahúsnak (én általában marha- vagy borjúhúsból szoktam készíteni) hosszabb idő kell míg megpuhul, mint a zöldségeknek.
Mikor úgy gondolom, hogy félig megfőtt, olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, egy kis ideig párolom, sózóm, felöntöm vízzel, hozzáadom a fűszereket, összeöntöm a félig puha hússal, és együtt készre főzőm.
A krumplit és a paprikát később adom hozzá, mivel ezek hamarabb megpuhulnak. A végén kevés tárkonyos ecettel ízesítem.
A hozzávalók lehetnek: sárgarépa, fehérrépa, marhahús, káposzta, karalábé, zeller... |
... borjúhús, krumpli, zöldbab, karfiol, paprika (piros színű zöldpaprika)... |
A leves a tányérban |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése