Hozzávalók: 25 dkg liszt (fele lehet rozsliszt), 5 dkg vaj, 12 dkg méz, 8 dkg cukor, 1  teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 0,5 dl  tej, 2 tojás, 3 dkg szeletelt mandula, 1 citrom héja és fél leve 
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a citrom reszelt héját. A  mézet a vajjal felolvasztjuk, ha kihűlt hozzáadjuk a két tojás  sárgáját, a cukrot, a tejet, a citromlét és a fűszert. A tojás fehérjét  felverjük. A mézes keverékhez  hozzákeverjük a lisztet és a felvert habot, kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt  tepsibe tesszük, tetejét megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben  lassú tűzön megsütjük.
|  | 
| A hozzávalók | 
|  | 
| A tepsiben, sütés előtt | 
|  | 
| A kisült tészta | 
|  | 
| Felszeletelve a tányéron | 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése