Hozzávalók: 25 dkg liszt (fele lehet rozsliszt), 5 dkg vaj, 12 dkg méz, 8 dkg cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 0,5 dl tej, 2 tojás, 3 dkg szeletelt mandula, 1 citrom héja és fél leve
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a citrom reszelt héját. A mézet a vajjal felolvasztjuk, ha kihűlt hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a cukrot, a tejet, a citromlét és a fűszert. A tojás fehérjét felverjük. A mézes keverékhez hozzákeverjük a lisztet és a felvert habot, kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megszórjuk a mandulával. Előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük.
|
A hozzávalók |
|
A tepsiben, sütés előtt |
|
A kisült tészta |
|
Felszeletelve a tányéron |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése