2010. november 8., hétfő

Birsalmasajt


A birsalmákat megmossuk, feldaraboljuk, magházát, héját rajta hagyjuk, csak annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha megfőtt lecsepegtetjük, a főzőlevét eltesszük, magházát eltávolítjuk, héjával együtt lepasszírozzuk, vagy ledaráljuk.
Az így kapott pépet lemérjük, kilogrammonként kb.70-80 dkg cukrot sziruppá főzünk 1,5 dl főzőlével. Hozzáadjuk az áttört birset, fél citrom levét, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Citromos hideg vízzel kiöblített tálkákba, formákba töltjük. Másnap kiborítjuk a formákból, levegőn szikkadni hagyjuk még, majd fóliába csomagolva tároljuk.

A birsalmák

Feldarabolva, főzés előtt

A megfőtt, lepaszírozott birsalma pép

Tálkákba töltve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...