Hozzávalók: 14 dkg liszt, 20 dkg cukor, 12 margarin, 6 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 csapott kiskanál őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt szerecsendió, gyümölcsök ízlés szerint: dió, mogyoró, aszalt szilva, cukrozott narancshéj, birsalmasajt, mazsola, csokoládé darabkák. Az adalék ne legyen sokkal több, mint 14-16 dkg.
Elkészítése:
A margarint keverjük habosra a cukorral és a tojássárgájákkal. A lisztbe keverjük bele a sütőport, a citrom reszelt héját, a fűszereket és a gyümölcsöket, majd apránként adjuk az előzőleg kikevert masszához, végül a tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük ezt is hozzá.
Jól kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntjük, és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütjük meg (inkább szikkasztjuk) kb. 60 percig. Mikor kihűlt kiborítjuk a formából, és meghintjük porcukorral.
Jól kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntjük, és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütjük meg (inkább szikkasztjuk) kb. 60 percig. Mikor kihűlt kiborítjuk a formából, és meghintjük porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése