|
Már karácsonyi hangulatban |
|
A kész kuglóf, tetején a citromos cukormáz |
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 vaj vagy margarin, 15 dkg cukor, 6 dkg mazsola, 8 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj, 5 dkg ízlés szerinti cukrozott gyümölcs, fehér rum, 1 narancs, 1 citrom, 2 egész tojás + 1 sárgája, 0,5-1 dl tej, 1 csomag sütőpor,
a mázhoz: porcukor és a citrom leve.
Elkészítése:
A gyümölcsöket, a mazsolát és a narancshéjat (egy keveset félre teszünk a tetejére) beáztatjuk a rumba. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a narancs levét (ha nagy a narancs, csak egy felet használunk), az összes tojást, a citrom lereszelt héját, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és az alkoholba áztatott gyümölcsöket. A formát alaposan kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával, és beletesszük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 1 óráig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése