2010. november 8., hétfő

Babgulyás

Nagyon jó a nyers lila hagyma hozzá

A leves a tálban

Hozzávalók: 20-25 dkg hús (egy része valamilyen füstölt sertéshús, a másik része - én borjúhúsból készítettem, de lehet sertés vagy marhahús), 3/4 bögre sötét tarkabab, kb 15 dkg, 1-1 szál fehér- illetve sárgarépa, egy kis darab zellergumó, 1 babérlevél, 1 közepes vöröshagyma, 1 kiskanál, vagy ízlés szerinti őrölt pirospaprika, só, zsír vagy olaj, liszt, 1 tojás, lilahagyma a tálaláskor

A babot előző nap beáztatjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel. Beletesszük a kis kockára vágott húsokat, a babot, a babérlevelet, sózzuk, és félig puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, és készre főzzük. A végén kevés rántással berántjuk a levest, majd egy tojásból sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, galuskát készítünk, amit kiskanállal a forró levesbe szaggatunk.
Tálaláskor nyers, szeletelt lila hagymát adunk hozzá.

A hozzávalók előkészítése



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...