2010. november 8., hétfő

Sváb "kovászos" uborka

Kovász helyett krumplival készül


Hasonló módon készül, mint a hagyományos kovászos uborka, csak  kenyér helyett krumplival. 8-10 db uborkához elég egy kisebb-közepes krumpli, amit felszeletelünk. Tegyük egy nagyobb üveg aljába a krumpli szeletek felét, rá a hosszába négyfelé vágott uborkákat, sózzuk, a tetejére, valamint az uborkák közé tegyük be a kaprot, öntsük fel vízzel, végül a legtetejére helyezzük a megmaradt krumpli szeleteket. Tegyük napos, meleg helyre, kb. két nap alatt elkészül. Ha nagyon erősen süt a nap, és nagy a meleg, akkor inkább árnyékos helyre tegyük.
Ügyeljünk, hogy amennyire lehet friss uborkát használjunk, mert abból lesz az igazán finom, kemény, ropogós kovászos uborka.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...