2010. november 13., szombat

Sztrapacska


Hozzávalók: 40-45 dkg krumpli, 1 tojás, só, liszt, 10 dkg juhtúró, 15 dkg tehéntúró, szalonna, tejföl, sajt a tetejére.

A krumplit apró lyukú sajtreszelőn nyersen lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen kemény galuska tésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe galuskaszaggatón beleszaggatjuk és kifőzzük. Utána leöblítjük, lecsepegtetjük, tűzállótálba tesszük, rétegesen hozzáadjuk a túrót, a tetejét meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és csak annyi ideig tesszük sütőbe, míg a sajt megolvad rajta. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, és a kész sztrapacska tetejére szórjuk.

A nyers krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a tojást

A tésztát kifőzzük

Hozzáadjuk a túrót...

a tejfölt...

és a tetejére reszeljük a sajtot

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...