Hozzávalók: 40-45 dkg krumpli, 1 tojás, só, kb. 15-20 dkg liszt, 10-15 dkg juhtúró, 15 dkg tehéntúró, tejföl, sajt,
a tetejére: szalonna.
Elkészítése:
A krumplit apró lyukú sajtreszelőn nyersen lereszeljük, kis vizet öntünk rá, hogy a krumpli ne barnuljon meg. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és annyi vizet, hogy közepesen kemény galuska tésztát kapjunk.
Forrásban lévő sós vízbe galuskaszaggatón beleszaggatjuk és kifőzzük. Utána leöblítjük, lecsepegtetjük, tűzállótálba tesszük, rétegesen hozzáadjuk a kétféle túrót, a tetejét meglocsoljuk tejföllel, kicsit át is keverhetjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és csak annyi ideig tesszük sütőbe, míg a sajt megolvad rajta.
Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, és a kész sztrapacska tetejére szórjuk.
A nyers krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a tojást |
A tésztát kifőzzük |
Hozzáadjuk a túrót... |
a tejfölt... |
és a tetejére reszeljük a sajtot |
Ez szuper jó lehet, ki fogom próbálni!:-)
VálaszTörlés