2010. november 13., szombat

Sztrapacska



Hozzávalók: 40-45 dkg krumpli, 1 tojás, só, kb. 15-20 dkg liszt, 10-15 dkg juhtúró, 15 dkg tehéntúró, tejföl, sajt,
a tetejére: szalonna.

Elkészítése:
A krumplit apró lyukú sajtreszelőn nyersen lereszeljük, kis vizet öntünk rá, hogy a krumpli ne barnuljon meg. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és annyi vizet, hogy közepesen kemény galuska tésztát kapjunk. 
Forrásban lévő sós vízbe galuskaszaggatón beleszaggatjuk és kifőzzük. Utána leöblítjük, lecsepegtetjük, tűzállótálba tesszük, rétegesen hozzáadjuk a kétféle túrót, a tetejét meglocsoljuk tejföllel, kicsit át is keverhetjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és csak annyi ideig tesszük sütőbe, míg a sajt megolvad rajta. 
Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, és a kész sztrapacska tetejére szórjuk.

A nyers krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a tojást

A tésztát kifőzzük

Hozzáadjuk a túrót...

a tejfölt...

és a tetejére reszeljük a sajtot



1 megjegyzés: