Hozzávalók: egy sertéscsülök kicsontozva, 2 nagy fej vöröshagyma, fél liter világos sör, olaj, 1 evőkanál liszt, 2 babérlevél, só, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt szerecsendió és szegfűbors, 1 mokkáskanál őrölt bors.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és forró olajon üvegesre fonnyasztjuk. A kockára vágott húst a feldarabolt bőrével együtt rádobjuk, és hirtelen lepirítjuk. Ezután meghintjük a liszttel, azzal is pirítjuk egy kis ideig, majd ráöntjük az egész üveg sört, és beleszórjuk az összes fűszert és a zúzott fokhagymát. Gyakori kevergetés mellett felforraljuk, és tűzálló tálba öntjük. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben kb. 50 percig sütjük.
Orsótésztával vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
Orsótésztával vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
Az előkészületek |
Hozzáadjuk a sört |
Sütés előtt |
Sütés után |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése