Hozzávalók: tetszés szerint zöldbab, a léhez az arány: 1 liter vízhez 2 dkg só, 1 kiskanál 10%-os ecet, tetejére szalicil.
Elkészítése:
Először a levet készítjük el. A vízbe beletesszük a sót, és felforraljuk. Amikor már forr, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt babot, és kb. 10 percig gyenge tűzön főzzük. A tűzről levéve beleöntjük az ecetet és forrón üvegekbe töltjük. Tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezt a babot Édesapám főzte be, még a múlt héten. Most készített először, így nem tudjuk, hogy majd milyen lesz. Reméljük finom.....
Időközben eltelt egy év. A bab nagyon finom, ropogós maradt. Nemsokára ismét nekilátunk az idei készítéséhez.
Ezt a babot Édesapám főzte be, még a múlt héten. Most készített először, így nem tudjuk, hogy majd milyen lesz. Reméljük finom.....
Időközben eltelt egy év. A bab nagyon finom, ropogós maradt. Nemsokára ismét nekilátunk az idei készítéséhez.
Hasonló módon készítettem valamikor én is a babot! Szerintem a tárolástól is függ hogy mennyire marad meg, bérházban nem olyan az a beépített szekrény mint egy családi házban a kamra! Édesapád nagyon ügyes és házias!
VálaszTörlésMég sosem készítettem így, érdekes. Lehet majd ki is próbálom.
VálaszTörlésMilyen ügyes apukád, le a kalappal előtte! :) Hasonlóan szoktam én is készíteni, szépen eláll és finom! :)
VálaszTörlésKöszönjük szépen! Reméljük, nekünk is eláll majd :)
VálaszTörlésÜgyes az apukád, Katalin. Örvendenék én is ha kaphatnák ilyen finom házilag készitett babot!
VálaszTörlésAz biztos hogy finomabb mint az üzleti!
Szépek apukád babjai, és biztosan elállnak szalicíllal.
VálaszTörlésÉn nem szoktam üvegbe zöldbabot tenni, idén próbáltam először(befőzőautomatával). Jövő héten próbára felbontok egyet, kíváncsi vagyok milyen ízre.