Hozzávalók (kb. 24 darabhoz): 25 dkg liszt, 12 dkg margarin, 1+1 tojás, 6 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 citrom reszelt héja,
a töltelékhez: alma, ízlés szerinti cukor és őrölt fahéj.
a töltelékhez: alma, ízlés szerinti cukor és őrölt fahéj.
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a cukrot, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tojást és a margarint. Ha szükséges egy kis tej hozzáadásával lágy tésztát készítünk, és meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval négyzeteket vágunk és rátesszük a tölteléket, amit nyers reszelt almából, cukorból és őrölt fahéjból készítünk. A lapocskákat kettéhajtjuk és körben lenyomkodjuk. Késsel bevagdossuk a tetejét, hogy a gőz el tudjon távozni és megkenjük tojással. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
A tészta összeállítása |
Megreszeljük az almát |
A tésztát megtöltjük az almás töltelékkel |
A tepsiben, sütés előtt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése