2010. november 9., kedd

Juhtúrós pogácsa



Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 12,5 dkg juhtúró, 15 dkg margarin, só, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 tojás sárgája, 
a tetejére: 1 tojás a kenéshez + a tetejére reszelt sajt, szezám- illetve köménymag.

Elkészítése:
A margarint kissé felolvasztjuk, hozzáadjuk a juhtúrót, a tojássárgát, a fél dl langyos tejben egy kiskanál cukorral felfuttatott élesztőt és a többi tejet. A lisztben elkeverjük a sót és az egészet jól összegyúrjuk. 
Egy-másfél órát pihentetjük, kisodorjuk, kiszaggatjuk, tetejét megkenjük a tojással és meghintjük reszelt sajttal. Tehetünk szezámmagot vagy köménymagot is rá. 
Mielőtt sütőbe tesszük, még 20-30 percig kelesszük a tepsiben, majd az előmelegített sütőben egy kis ideig nagy lángon, majd kis lángon süssük meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése