2010. november 8., hétfő

Pozsonyi kifli




Hozzávalók a tésztához (56 db): 45 dkg liszt, 12 dkg margarin, tejföl, 1-2 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, fél dl tej,
a töltelékhez: 30 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja, tej, cukor ízlés szerint, 
a lekenéséhez: 1 tojás.

Elkészítése:
Először a tölteléket készítsük el. A mákot a cukorral, a reszelt citromhéjjal és kevés tejjel főzzük meg, míg kihűl elkészítjük a tésztát.
Az élesztőt futtassuk fel a tejben, a hozzávalókból 3-4 evőkanál tejföllel (vagy amennyi szükséges) készítsünk rétestészta keménységű tésztát. Kelesztés nélkül osszuk 7 felé. Mindegyik részből sodorjunk kerek lapot, csillag alakban vágjuk 8-8 felé, tegyünk minden cikkelyre a töltelékből, és sodorjuk fel kifli formájúra. A tepsiben kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben süssük meg. Amikor megsült szórjuk meg porcukorral.

A kerek lapokat 8 felé vágjuk, rátesszük a tölteléket

Már a tepsiben



1 megjegyzés: