A fatálon, petrezselymes krumplival és savanyúsággal tálalva... |
A balatonlellei Ízőrzők műsorában láttam meg ezt a finom aprópecsenyét, ami a husin kívül gombát, borsót és lecsót és is tartalmaz. Próbáljátok ki, nincs túl sok munka vele, és nagyon finom...
A hozzávalóknál a saját mennyiségeimet írom le. Az eredetitől csak némileg tértem el: a gombából kicsit többet raktam bele, mert azt nagyon szeretjük, és mindig nagyon összeesik. A lecsót nem mértem, ránézésre amennyit gondoltam, annyit készítettem hozzá frissen, mert üvegest nem szoktam befőzni.
A hozzávalóknál a saját mennyiségeimet írom le. Az eredetitől csak némileg tértem el: a gombából kicsit többet raktam bele, mert azt nagyon szeretjük, és mindig nagyon összeesik. A lecsót nem mértem, ránézésre amennyit gondoltam, annyit készítettem hozzá frissen, mert üvegest nem szoktam befőzni.
Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt paprika, és bőségesen majoránna, 25 dkg gomba, 15-20 dkg zöldborsó, 3-4 gerezd fokhagyma, a lecsóhoz 1 nagyobb hagyma, 1-2 paradicsom és egy jó maroknyi összedarabolt kápia paprika, olaj vagy más zsiradék, amennyit megkíván a hús pirítása.
Elkészítése:
A húst szeletekre, majd csíkokra vágtam. Nagyobb serpenyőben étolajat hevítettem, beletettem a húscsíkokat, megszórtam a fűszerekkel (a majoránna kivételével), és jól, hosszasan, fedő nélkül átsütöttem. Ezután hozzáadtam az áttört fokhagymát, és rátettem a fedőt, hogy puhuljon a hús.
Közben megtisztítottam és felszeleteltem a gombát, majd kicsit később hozzáadtam a húshoz.
Ha idővel nagyon lesülne az aprópecsenyénk adhatunk hozzá vizet vagy húsleveslét, de csak apránként.
A zöldborsót enyhén sós vízben előfőztem, de nem készre. Külön edényben elkészítettem a lecsót is, ezt is csak félig főztem meg. Mikor a hús már jó háromnegyedig puhára párolódott, akkor adtam hozzá a borsót és a lecsót, és így együtt készre főztem.
A zöldborsót enyhén sós vízben előfőztem, de nem készre. Külön edényben elkészítettem a lecsót is, ezt is csak félig főztem meg. Mikor a hús már jó háromnegyedig puhára párolódott, akkor adtam hozzá a borsót és a lecsót, és így együtt készre főztem.
A majoránnát, csak akkor kevertem hozzá, amikor már majdnem elkészült az étel, mert ha azzal együtt hosszasan sütnénk, akkor a majoránna kesernyés ízt adna az ételünknek. (Én ezt eddig nem tapasztaltam, de most megfogadtam a balatonlelleiek tanácsát.)
Bármilyen köretet, savanyúságot, vagy friss salátát tálalhatunk hozzá.
Bármilyen köretet, savanyúságot, vagy friss salátát tálalhatunk hozzá.
Nagyon guszta ! Finom lehetett a gombával.
VálaszTörlésNagyon finom volt, szeretjük a gombás ételeket, ezért is készült el 😁.
TörlésMegint nagyon finom ebéd készült, váljék egészségetekre. Mi is szeretjük az ilyen laktató, szaftos husikat, jó ötletet adtál..... elfogom készíteni. Sokszor nehéz kigondolni, hogy mit is főzzek nap mint nap. :)
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, nekünk nagyon ízlett. Nem tudom Te nézed-e az Ízőrzők műsort, én nagyon szeretem, már sok mindent elkészítettem belőle 😀. Ha megfőzöd jó étvágyat, és sok sikert hozzá!
TörlésMilyen finomságot készítettél megint! Még Fiam tekintete is megakadt rajta. :-)
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, akkor ez már igazi dícséret, ha mindkettőtöknek tetszik 😊😄!
TörlésHát ez nagyon szuper étel és guszta is. Ezt biztos, hogy elkészítem én is, mert minden része nagyon elfogadott a számunkra is - különösen a férjem számára, de én is az ilye ételeket szeretem.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Jó étvágyat majd hozzá, ha megfőzöd, biztos nektek is ízleni fog.
TörlésMilyen finom ételt készítettél, nagyon tetszik. :) Lehet megvan a hétvégi menünk. :)
VálaszTörlésKöszönöm Iza, nagyon finom volt, váljék egészségetekre ha elkészíted 😁!
TörlésIgazi ínyenc fogás. A szaftos husi a sok finom és színes zöldséggel nálam mindig nyerő. Bár én nem nézem az Ízőrzők műsorát, de itt nálad mindig meg tudom nézni aktuális recepteket. És amiben gomba van, az csakis finom lehet.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, valóban ínyenc fogás volt, ahogy írod. Én nagyon szeretem ezt a műsort, felvesszük mindig az összes részt, és akkor nézem meg, amikor csak akarom. 😀 Sokszor ismétlik a részeket, de nem tudom megunni...
TörlésMicsoda kombináció, remekül néz ki. A gombát meg nagyon szeretem... :-)
VálaszTörlésKöszi szépen Zsuzsa! Fincsi volt, a gombát mi is nagyon szeretjük, de nem lehet belőle eleget beletenni egy-egy ételbe, mert annyira összeesik, hogy néha alig találni meg a tányéron 😁.
Törlés