2011. május 11., szerda

Vaníliás kifli


Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 6-7 dkg darált dió, 8 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi sütőpor.
Sütés után a cukorba való beleforgatáshoz: porcukor és két csomag vaníliás cukor.

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a diót és a cukrot, majd összegyúrjuk. Hosszú, vékony hengereket sodrunk, egyformára feldaraboljuk, és kifliket formálunk belőle. Megsütjük (hamar megsülnek), és még melegen a vaníliás porcukorba hempergetjük.
Sütésnél nem szabad kiszárítani, míg meleg, könnyen törik, ezért óvatosan bánjunk vele. Nagyon finom, omlós sütemény, sokáig eláll.

A kiflik formálása

A tepsiben sütés előtt....

...és sütés után

Még melegen belehempergetjük a vaníliás porcukorba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...