Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 6-7 dkg darált dió, 8 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi sütőpor,
sütés után a cukorba való beleforgatáshoz: porcukor és két csomag vaníliás cukor.
sütés után a cukorba való beleforgatáshoz: porcukor és két csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a diót és a cukrot, majd összegyúrjuk.
Hosszú, vékony hengereket sodrunk, egyformára feldaraboljuk, és kifliket formálunk belőle. Megsütjük (hamar megsülnek), és még melegen a vaníliás porcukorba hempergetjük.
Sütésnél nem szabad kiszárítani, hamar megsül. Míg meleg, könnyen törik, ezért óvatosan bánjunk vele. Nagyon finom, omlós sütemény, sokáig eláll.
A kiflik formálása |
A tepsiben sütés előtt.... |
...és sütés után |
Még melegen belehempergetjük a vaníliás porcukorba |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése