2011. május 15., vasárnap

Brassói aprópecsenye csalamádéval


Hozzávalók: 70 dkg sertéslapocka (én a szokástól eltérően mindig pulykahúsból készítem, nálunk ez vált be, ebből is nagyon finom), egy nagy fej vöröshagyma, kb. 4-5 gerezd fokhagyma, olaj vagy zsír, bors, majoránna, 1 húsleveskocka vagy csontlé, ha kell még só, krumpli.

A hagymát apróra vágjuk, a húst csíkokra vagy kockákra, amit a zsiradékon jól megpirítunk. Felengedjük kevés vízzel, hozzáadjuk a leveskockát vagy a csontlét, erőteljesen borsozzuk és megszórjuk majoránnával (ezt sem kell spórolni). Hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát is, ha kell sózzuk még. Fedő alatt puhára pároljuk. Közben gyakran kevergetjük, az elfőtt vizet pótoljuk, de csak mindig keveset adunk hozzá, hogy ne vízben főljön. A végén fedő nélkül zsírjára pirítjuk.
A krumplit hasonló nagyságú darabokra vágjuk, mint a húst. Olajon megsütjük, és tálaláskor a húshoz keverhetjük. Savanyúságnak csalamádét adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...