2011. május 20., péntek

Hátszínpecsenye krumplikrokettel



Hozzávalók a hátszínpecsenyéhez: 4 szelet csont nélküli hátszín, 4 szelet húsos füstölt szalonna, 10-15 kis hagyma (vagy ízlés szerinti mennyiség), só, bors, grill vagy flekken fűszerkeverék, hagyma, zsír, kb, 2 dl száraz fehérbor.
a krumplikroketthez: 50 dkg krumpli, 2 egész tojás, kb. 5 dkg liszt, 2-3 evőkanál kukoricaliszt, só, őrölt szerecsendió, zsemlemorzsa.

Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, fűszerezzük, ha még kell, sózzuk, majd egy fél órára állni hagyjuk.
Egy tűzálló tálat kizsírozunk, beletesszük a hússzeleteket, ráöntjük a bort és egy kis vizet, majd lefedve sütőbe tesszük. Elég sokáig puhul, időközönként megnézzük, a húst megfordítjuk, az elpárolgott vizet pótoljuk. Amikor már jó háromnegyedig megpuhult a hús, hozzáadjuk a bevagdosott szalonnát és a hagymákat, de még lefedve tesszük vissza a sütőbe, majd levesszük a tál tetejét, és zsírjára pirítjuk a húst.
Krumplikrokettel tálaljuk. Melyhez a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kukoricalisztet, és ízesítjük a szerecsendióval. Ha nagyon híg lenne, adjunk hozzá még lisztet. Hengereket formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.

A hús fűszerezése

Már egy ideje sül a hús

Hozzáadjuk a szalonnát és a hagymát

Készre sütve



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése