2011. május 14., szombat

Virsli tésztában sütve


Hozzávalók 4 pár virslihez: 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, 2 tojás, kb. 1 dl tej, 1 kiskanál cukor, só, 8 db virsli.
A tetejére 1 tojás a kenéshez, reszelt sajt, szezámmag, esetleg lenmag.

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi tésztához valóval összegyúrjuk. Langyos helyen kelesztjük, majd kb fél ujjnyi vastagra kisodorjuk és derelye vágóval másfél-két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A virsliket körbetekerjük a tésztacsíkokkal, tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, a szezám- és a lenmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Melegen fogyasztjuk, tálaláskor mustárt kínálhatunk mellé.

Sütés előtt a tepsiben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...