2011. május 13., péntek

Grízgaluska leves


Hozzávalók: 1 tojás, só, gríz, bors, szódabikarbóna.

A tojást felverjük, sózzuk, enyhén borsozzuk, elkeverünk benne egy-két késhegynyi szódabikarbónát, és annyi grízt adunk hozzá, hogy ne legyen túl kemény a tésztánk, de folyós sem. Mokkás- vagy kiskanállal - attól függően, hogy mekkora galuskákat szeretnénk - forrásban lévő zöldség- vagy húslevesbe szaggatjuk. Néhány perc alatt készre főnek.
Egy tojásból sok lesz, én sokszor csak egy fél, vagy kis méretű tojásból szoktam készíteni. A szódabikarbónától könnyű lesz, csak vigyázni kell vele, mert ha túl sokat teszünk bele, akkor könnyen szétesnek a galuskák, a kevéstől pedig kemények maradnak, :-) de ha többször készítjük el, hamar kitapasztalható, hogy mennyi az ideális mennyiség belőle. Nagyon finom.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...