Nevével ellentétben magyar eredetű étel |
Hozzávalók, a zöldségek: borsó, sárgarépa, krumpli, savanyú uborka és alma,
a tartármártáshoz: tejföl, majonéz, mustár, őrölt bors, porcukor, citromlé.
Elkészítése:
Mennyiségeket nem írtam, mert nem szokta mérni, mindig annyit készítek, amennyit szükségesnek gondolok.
A borsót, a kockára vágott krumplit és sárgarépát enyhén sós vízben megfőzünk, majd szűrőn lecsepegtetjük. Míg hűl, elkészítjük a tartármártást.
A borsót, a kockára vágott krumplit és sárgarépát enyhén sós vízben megfőzünk, majd szűrőn lecsepegtetjük. Míg hűl, elkészítjük a tartármártást.
A tejfölhöz keverjük a majonézt - amely lehet tubusos és otthon készített is -, egy kis mustárt, borsozzuk, ízlés szerint egy-két kiskanál porcukrot adunk hozzá, és egy kis citromlét csepegtetünk bele. Óvatosan hozzákeverjük a megfőtt zöldségeket, 1 kis kockára vágott almát és 2-3, szintén kockára vágott savanyú uborkát is adunk hozzá, és már el is készült.
Hidegen tálaljuk. Kitűnő alapja a különféle hidegtálaknak, töltött tojásoknak..., tálalhatjuk rántott vagy sült hal mellé is, de magában fogyasztva is finom.
A megfőtt zöldségek, a már kész tartármártás, az alma és az uborkák |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése