2011. május 2., hétfő

Túrós tészta - házilag készített tésztával


Hozzávalók: liszt, tojás, só, tehéntúró, tejföl, szalonna.

A hozzávalókhoz nem írtam mennyiséget, ki-ki annyit készít, amennyi szükséges, én 20 dkg liszthez 1 tojást teszek.
A lisztet megsózzuk, a tojással és annyi vízzel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. 10-15 percig letakarva pihentetjük, majd kisodorjuk. Kb. 5 cm-es csíkokra vágjuk, amiket köztük meglisztezve egymásra teszünk, és összemetélünk. A deszkán ismét pihentetjük, addig míg a víz felforr. Bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük, hamar megfőnek. Leszűrjük, leöblítjük, kevés olajjal átkeverjük, jól felmelegítjük, majd a túrót és a  tejfölt hozzákeverjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, és tálaláskor a tészta tetejét gazdagon megszórjuk vele. A kisült zsírral ízlés szerint meglocsolhatjuk.
Nekem finomabb mint a kész tésztából, de mindenesetre más.

A kisodort tészta összemetélése

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm, hogy feltöltötted a receptet :) Én is ma ezt szerettem volna elkészíteni addig míg haza jönnek a fiúk :) És igen szerintem is finomabb házilag készített tésztával :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Mónika! Örülök, hogy tetszik a tésztám :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...