2011. május 4., szerda

Gyümölcsrizs


Hozzávalók: 1 csésze rizs (kb. 15 dkg), 5-6 dl tej, ízlés szerinti cukor, 3 dkg vaj vagy margarin, 1 tasak vaníliás cukor, cukrozott kakaópor, fahéj, bármilyen befőtt vagy kompót, aszalt vagy friss gyümölcs (én most őszibarackbefőttet, aszalt szilvát, aszalt sárgabarackot, aszalt vörös áfonyát és aranymazsolát tettem bele, amiket kis darabokra vágtam).

A rizst átmossuk, egy csipet sóval feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a vajat, és lefedve elkezdjük főzni. Ha elfőtte a vizet, hozzáöntjük a tejet, és kis lángon, fedő alatt puhára főzzük. Közben gyakran kevergetjük, mert könnyen odaég. A cukrot és a vaníliás cukrot csak akkor keverjük hozzá, ha készre főtt. Fedő alatt hagyjuk kihűlni, ha nagyon besűrűsödne, adunk még hozzá tejet., és jól elkeverjük. Ha kihűlt, egy tálba vagy kisebb kelyhekbe rétegesen tesszük a rizst és a gyümölcsöket, közben a réteget megszórjuk a fahéjjal és a kakaóval. A tetejére gyümölcs kerüljön, amit meghinthetünk egy kis fahéjjal. Tálaláskor a rizs tetejét megszórhatjuk még cukrozott kakaóporral.

A rizs és a gyümölcsök tálba rétegezése

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...