Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2 egész tojás, kb. 5 dkg liszt, 2-3 evőkanál kukoricaliszt, só, őrölt szerecsendió, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kukoricalisztet, a szerecsendióval ízesítjük. Ha nagyon híg lenne, adjunk hozzá még lisztet. Hengereket formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Szaftos húsok, mártások, szószok, vadas ételek mellé kitűnő garnírung.
A morzsába forgatás |
Az alábbi képen újabb krokettek láthatók, ekkor karikákat is sütöttem, ami talán még mutatósabb is, de mindenesetre érdekesebb. A recept hasonló a fentihez, de ezeknél csak két kisméretű tojást kevertem bele, és csak kukoricalisztet adtam hozzá, annyit, hogy közepesen lágy tésztát kapjak, majd aranybarnára sütöttem. Így talán még finomabb volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése