2011. május 20., péntek

Krumplikrokett


Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2 egész tojás, kb. 5 dkg liszt, 2-3 evőkanál kukoricaliszt, só, őrölt szerecsendió, zsemlemorzsa.

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kukoricalisztet, a szerecsendióval ízesítjük. Ha nagyon híg lenne, adjunk hozzá még lisztet. Hengereket formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Szaftos húsok, mártások, szószok, vadas ételek mellé kitűnő garnírung.

A morzsába forgatás


Az alábbi képen újabb krokettek láthatók, ekkor karikákat is sütöttem, ami talán még mutatósabb is, de mindenesetre érdekesebb. A recept hasonló a fentihez, de ezeknél csak két kisméretű tojást kevertem bele, és csak kukoricalisztet adtam hozzá, annyit, hogy közepesen lágy tésztát kapjak, majd aranybarnára sütöttem. Így talán még finomabb volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...