2011. május 31., kedd

Eperparfé

A parfé a tányéron


Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg porcukor (vagy ízlés szerint), 2,5 dl habtejszín, 2 db 150 grammos natúr joghurt (kb. 3,5 dl), 1 citrom leve.
Tálaláshoz: eper, tejszínhab.

Az epret megmossuk, leturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a citrom levét, végül a felvert tejszínhabot. Fóliával bélelt őzgerinc, vagy más formába töltjük, és mélyhűtőbe tesszük.
Ha megfagyott, kivesszük a formából. Ha egy kis meleg vizet  csorgatunk a forma aljára, könnyen kijön belőle. Tálra tesszük, a fóliát eltávolítjuk róla. Tálalásnál adhatunk hozzá tejszínhabot, és eperrel díszíthetjük.

A leturmixolt eperhez hozzáadjuk a joghurtot, majd a többi hozzávalót

A formában

Tálalás

1 megjegyzés:

  1. Éva küldi:

    Nagyon finom lehet ez a parfé. Ilyen nyári
    melegben különösen kívánatos csemege.

    Biztosan sokan megpróbálkoznak majd vele a
    recept alapján.
    Sok sikert hozzá!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...