2011. május 1., vasárnap

Krumplis pogácsa

Pogácsa Anyáknapjára

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10-15 dkg főtt, áttört krumpli, 2 tojássárgája, 2,5 dkg élesztő, tej a kelesztéshez, a tetejére 1 tojás és reszelt sajt.

Az élesztőt felfuttatjuk kb. fél dl tejben, majd az alapanyagokból jól bedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük, másfél-kétujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. A tepsiben még egy kicsit pihentetjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Na ezt most megkívántam, hamarosan nekilátok elkészíteni.

    Feri

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...