2010. december 16., csütörtök

Rizskoch, vagy rizsfelfújt



Hozzávalók: 25 dkg rizs, 4 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg cukor, 3/4 liter tej, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 
a tepsi kikenéséhez: vaj vagy margarin.

Elkészítése:
A rizst feltesszük főni annyi vízben, hogy épp csak ellepje, és a vajat is beledobjuk. Ha a vizet magába szívta hozzáadjuk a tejet, puhára főzzük, és kihűtjük. 
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a rizst és a tojásfehérjék felvert habját. Beleöntjük egy alaposan kikent tepsibe, és előmelegített sütőben megsütjük.
Melegen tálaljuk, sárgabaracklekvárral és porcukorral.
Hidegen is finom.

Az előkészületek

Hozzáadjuk a tojásfehérjék habját

A tepsiben, sütés előtt



1 megjegyzés: