2013. december 1., vasárnap

Zellersaláta


Gyerekkoromban otthon nem múlt el tél és disznóvágás úgy, hogy ne lett volna az asztalon ez a finom ecetes zeller. Kiváló savanyúság főleg sült húsokhoz, pörköltekhez, disznótoroshoz, stb....

Hozzávalók: zellergumó, ecet, só, cukor, víz.

Elkészítés nagyon egyszerű. A zellert vékonyra felszeleteljük. Vizet forralunk, ízlés szerint sózzuk,  cukrozzuk és ecetet öntünk bele. Még forrón a zellerre öntjük, majd amikor kihűl, hűtőszekrénybe tesszük. 

8 megjegyzés:

  1. Most nagyon újat mutattál nekem, mi sosem készítettünk ilyen zellersalátát, finom lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor már megérte feltennem :-) Próbáld ki, finom :-)

      Törlés
  2. Én sem hallottam még erről a salátáról, de tetszik, kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy én is tudok valami újat mutatni :-)

      Törlés
    2. Nalunk is mindig igy keszült, de a zellert puhara föztük es ha kihült egy kis olajat kevertünk hozza.

      Törlés
  3. Mennyi finomságot és szépséget készítettél, míg nem jártam erre! Az almás tiramisura le is csaptam:-) A zellersaláta pedig újdonság számomra, még nem láttam-ettem ilyet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi, én nagyon szeretem a zellersalátát, főleg disznótoros ételekhez finom :-)
      Már hiányoltalak, örülök hogy újra itt vagy :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...