2010. december 26., vasárnap

Sörperec

Minden kedves olvasómnak boldog új évet kívánok 2011-re!

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 6 dkg olvasztott vaj, 2 dl tej, 2 tojássárgája, só.

A lisztben elkeverjük a sót, fél dl tejben megkelesztjük az élesztőt. A tojássárgájákat és az olvasztott vajat elkeverjük a maradék tejben, majd a megkelt élesztővel együtt a liszthez öntjük. Kemény tésztává dolgozzuk, és kelni hagyjuk. Ha megkelt hosszú rudakat sodrunk, pereceket formálunk, és ismét kelesztjük. Vizet forralunk, beletesszük a pereceket, mikor már a víz felszínére jönnek kivesszük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Forró sütőben hirtelen megsütjük. Mielőtt majdnem készre sülnének, kivesszük, és sóból, vízből és kevés lisztből készített sűrű péppel meglocsoljuk, megkenjük. Épp csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy a sós kenőcs megszikkadjon rajta.

Sok lesz belőle, én csak fél adagot szoktam sütni.

Kifőzés előtt

Főzés közben

A kisült perecek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...