2010. december 14., kedd

Vörösboros csokoládékuglóf




Egy pohár vörösborral kitűnő vendégváró

Hozzávalók: 28 dkg liszt, 20 dkg margarin, 20-25 dkg cukor (ki milyen édesen szereti), 4 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó (nem cukrozott), 1 kiskanál fahéj, 1 csomag sütőpor, 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó, 1,75 dl vörösbor, 5-8 dkg mazsola, 
a mázhoz: 10 dkg csokoládé és fél dl tejszín.

Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. A lisztbe elkeverjük a sütőport, kakaót és fahéjat. A mazsolát megáztatjuk a bor egy részében, a csokoládét kis darabokra vágjuk. Ezután a kikevert margarinhoz hozzáadjuk a megkevert lisztet, a boros mazsolát, a bor megmaradt részét és a csokidarabokat. A végén hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába öntjük. 
Előmelegített sütőbe tesszük, és kezdetben közepes, majd kis lángon kb. 60-70 percig sütjük.
Ha kihűlt elkészítjük a csokoládémázat. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és kenőtollal megkenjük vele a kuglófot. Ha jól megszikkadt rajta a csokimáz szeletelhetjük.

A hozzávalók és az előkészületek

Belekeverjük a tésztába a csokoládét

Hozzáadjuk a tojásfehérje habját

Beletöltjük a tésztát a formába

A kisült kuglóf



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése