2010. december 2., csütörtök

Afrikai harcsa hasábburgonyával


Hozzávalók kb. két személyre: 30 dkg afrikai harcsafilé, szalonna, olaj, 1 evőkanál mustár, 2 összezúzott babérlevél, halakhoz való fűszerkeverék, valamint ízlés szerint adhatunk hozzá zsályát, bazsalikomot és maggifüvet, vagy más néven lestyánt.

A harcsaszeleteket sózzuk be, majd vagdaljuk be, tűzdeljük meg vékony csíkokra vágott szalonnával (én mangalica szalonnát használtam). Egy tűzálló tálat kenjünk be vékonyan olajjal, fektessük bele a halszeleteket. A mustárt keverjük ki 3 evőkanál olajjal, adjuk hozzá a fűszereket, és kenjük rá a halra. Fedjük le fóliával, és sütés előtt egy órára tegyük hideg helyre, majd a sütőben kb. 30 percig így sütjük-pároljuk, ezután vegyük le a fóliát, és süssük még 10-15 percig.
Köretnek készítsünk sült hasábburgonyát, tálaláskor adhatunk mellé citromkarikát, savanyú uborkát, vagy egyéb savanyúságot, idénysalátát.

Az előkészületek
Sütésre készen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...