2010. december 10., péntek

Kolbászos krokett



Hozzávalók a kroketthez: 40 dkg krumpli, 10-10 dkg sütni való, illetve száraz füstölt kolbász, 2 egész tojás, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál őrölt bors, só, 1 csapott teáskanál pirospaprika, 4-5 evőkanál kukoricaliszt, zsemlemorzsa,
a salátához: 1 pohár joghurt, majonéz, valamilyen joghurtos salátaöntet por, idényzöldségek (saláta, uborka, retek, lila hagyma, én most ezeket használtam fel)

Elkészítése:
A krumplit nyersen lereszeljük (nagyobb lyukú almareszelőn), összekeverjük a tojásokkal, a kolbászokkal (a füstölt kolbászt apróra vágjuk), sózzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsot. Kroketteket formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és bő olajban kisütjük.
A salátához elkeverjük a joghurtban a majonézt, az öntet port, és hozzáadjuk a feldarabolt, felszeletelt zöldségeket. Frissen tálaljuk.

A krokettek sütés előtt



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése