2010. december 4., szombat

Töltött cukkini



Hozzávalók: 2 kisebb cukkini, 12 dkg darált hús, 1-2 szelet füstölt húsos szalonna, egy piros húsú paprika, só, bors, 1-2 csipetnyi bazsalikom és kakukkfű, olaj, a tetejére reszelt sajt.

Elkészítése:
A cukkinik belsejét kivájjuk, besózzuk, és lefelé fordítva állni hagyjuk, hogy a sótól keletkezett nedvesség ne maradjon a cukkinikben.  
Közben elkészítjük a tölteléket. Olajon félig megpirítjuk a húst, az apró kockára vágott szalonnát, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és a szintén kockára vágott cukkini belsejét. Még együtt pirítjuk, majd megtöltjük vele a cukkiniket, megszórjuk a reszelt sajttal, kiolajozott tűzálló tálba tesszük, és sütőben, kezdetben fóliával lefedve, majd anélkül szép piros-barnára sütjük.

Párolt rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk, de önmagában fogyasztva is kitűnő nyári eledel.

A cukkinik belsejét kivájjuk

Olajon megpároljuk a húst és a szalonnát

A cukkiniket lefelé fordítva állni hagyjuk, hogy a sótól keletkezett
nedvesség ne maradjon benne, összevágjuk a kivájt belsejét és a paprikát

A cukkini és paprika darabokat is hozzáadjuk a húshoz, és tovább pároljuk

A töltelékkel megtöltjük a cukkiniket

Megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük fóliával és sütőbe tesszük



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése