2010. december 7., kedd

Banános kalács



Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12-14 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 6 dkg vaj, 1 dl tej, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg durvára vágott dió, ízlés szerint 1-3 kiskanál fahéj, két nagy banán.
 
Elkészítése:
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk tojásokat és a többi hozzávalót, végül a lisztet. Jól kidolgozzuk a tésztát, végül feldaraboljuk a banánt, azonnal citromlét csepegtetünk rá, hogy ne barnuljon meg, és laza mozdulatokkal belekeverjük a tésztába. 
Sütőpapírral bélelt hosszúkás formába öntjük, előmelegített sütőben alacsony lángon megsütjük.

Az összeállított tészta

A banánra citromot csepegtetünk

Lazán belekeverjük a tésztába

Sütőpapírral bélelt formába öntjük



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése