2010. december 6., hétfő

Torockói hamuzsák

A számomra legkedvesebb erdélyi falu nevét viselő sütemény - a torockói hamuzsák

Az eredeti erdélyi recept, melyet Torockón,
kedves barátainknál fényképeztem

Annyi különbséggel szoktam csinálni, hogy nem 6, csupán 5 tojást használok fel hozzá, mert a 6 tojás habja nekem kicsit sok a 25 dkg dióhoz és cukorhoz.
Nagyon finom, mindenkinek tudom ajánlani. Nálunk mindig gyorsan fogy.....

Megjegyzés:
Égetett timsót úgy kell készíteni, hogy a patikában vásárolt timsót lábasban a tűzhelyen kell melegíteni, folyamatosan kevergetve. Először folyós lesz, mint a méz, majd elkezd darabosodni. Ezeket a darabokat szét kell nyomkodni a kanállal, addig, míg hamuszerű por lesz belőle. A térfogata körülbelül az eredeti timsó háromszorosa lesz. Ez a porszerű anyag az égetett timsó, ami a receptben szerepel.
(Az égetett timsó leírása innen származik, de én nem tettem bele, és anélkül is nagyon finom lett)


A 48 kis golyó

Belekerül a töltelék

Majd feltekerjük

A tepsiben, sütés előtt

Jó étvágyat, nagyon finom

A torockói hamuzsák alatt torockói hímzett terítő

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...