2010. december 21., kedd

Marcipán szivek


Hozzávalók: 20 dkg mandula, 20 dkg porcukor, 3 szem keserű mandula, 2 evőkanál rózsavíz, 1-2 evőkanál narancslé vagy víz, csokoládé.

A mandulákat 1-2 percig forró vízben áztatjuk, majd leszűrjük és kinyomjuk a héjukból. Egy-két napig szárítjuk, ezután ledaráljuk a keserű mandulával együtt. Hozzákeverjük a porcukrot, és együtt még egyszer ledaráljuk. Ezután apránként hozzáadjuk a rózsavizet és a narancslét, jól összegyúrjuk. Porcukron, fóliával lefedve kisodorjuk kb. 1 cm vastagra, és kis formákkal kiszúrkodjuk. Ha kész, csokoládét olvasztunk vízfürdő felett, és bevonjuk vele a marcipándarabokat. Rácson hagyjuk megszikkadni, fémdobozban, hűtőszekrényben tároljuk.

A mandulát kétszer átdaráljuk

A masszát jól összegyúrjuk

Kiszaggatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...