Hozzávalók: 20 dkg mandula, 20 dkg porcukor, 3 szem keserű mandula, 2 evőkanál rózsavíz, 1-2 evőkanál narancslé vagy víz,
a bevonásához: csokoládé.
Elkészítése:
A mandulákat 1-2 percig forró vízben áztatjuk, majd leszűrjük és kinyomjuk a héjukból. Egy-két napig szárítjuk, ezután ledaráljuk a keserű mandulával együtt.
Hozzákeverjük a porcukrot, és együtt még egyszer ledaráljuk. Ezután apránként hozzáadjuk a rózsavizet és a narancslét, jól összegyúrjuk.
Porcukron, fóliával lefedve kisodorjuk kb. 1 cm vastagra, és kis formákkal kiszúrjuk. Ha kész, csokoládét olvasztunk vízfürdő felett, és bevonjuk vele a marcipándarabokat.
Rácson hagyjuk megszikkadni, fémdobozban, hűtőszekrényben tároljuk.
A mandulát kétszer átdaráljuk |
A masszát jól összegyúrjuk |
Kiszaggatjuk |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése