Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 tojás sárgája, 1 zacskó sütőpor, 25 dkg margarin,
a töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg cukor, 6 tojás fehérje, egy nagyobb citrom héja.
a tetejére: sárgabarack lekvár és csokoládé
a töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg cukor, 6 tojás fehérje, egy nagyobb citrom héja.
a tetejére: sárgabarack lekvár és csokoládé
Elkészítése:
A tésztákhoz valókat jól összegyúrjuk, fél órára hűtőszekrényben pihentetjük, majd 3 mm vastagságúra kisodorjuk. Kb. 6 cm átmérőjű fém formákat használunk hozzá.
A tésztát kiszaggatjuk, kicsit nagyobbra, mint a kosárka formák. Belenyomkodjuk a formába a tésztát, nem kell kivajazni, könnyen ki fog jönni belőle. Tepsibe sorakoztatjuk őket, mindegyik aljába egy-egy kanálka sárgabarackot teszünk, majd megtöltjük a diós krémmel.
A krémet a következőképpen készítjük el: a tojásfehérjéket felverjük, belekeverjük a diót, a cukrot és a citrom reszelt héját.
Előmelegített sütőben megsütjük. Kb 20 perc alatt megsülnek.
Ha kihűltek tetejükre olvasztott csokoládét csurgatunk.
Előmelegített sütőben megsütjük. Kb 20 perc alatt megsülnek.
Ha kihűltek tetejükre olvasztott csokoládét csurgatunk.
A tészta kiszaggatása |
A fémből készült forma |
Mindegyik kosárkába aljába lekvárt teszünk |
Belekerül a diós töltelék is |
A kisült kosárkák |
A kosárkák alja is tetszetős |
Kedves Katalin!
VálaszTörlésNagyon finomnak tűnik a sütemény, biztosan el fogom készíteni. Érdekelne, hogy a formákat hol vette? Pont ezt a fajtát keresem évek óta, de még nem sikerült rátalálnom.
Tímea
Kedves Tímea!
VálaszTörlésKöszönöm kedves sorait.
A formák már nagyon régiek, Édesanyámtól kaptam őket. De nemrég láttam piacon is, ahol pogácsaszaggatókat, egyéb konyhai eszközöket, edényeket is árulnak.