Stefánia vagdalt hagymás krumplival és savanyú paprikával. Az alatta látható terítő - ami egyébként egy rúdravaló - Erdélyből való, Tamási Áron húga, Erzsébet szőtte és horgolta. |
Hozzávalók: 40-50 dkg darált hús, 2 nyers tojás, 2 zsemle, só, bors, törött paprika ízlés szerint, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, de ízesíthetjük egy kevés őrölt köménnyel és majoránnával is, 4 főtt tojás, zsemlemorzsa, kevés olaj
Elkészítése:
Először a zsemléket áztatjuk be, majd jól kinyomkodjuk, közben a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz keverjük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a két nyers tojást és a fűszereket.
Egy hosszúkás formát kibélelünk sütőpapírral, a húsmassza felét belesimítjuk, egymásmellé belefektetjük a főtt tojásokat, majd a maradék masszával befedjük.
Tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és meglocsoljuk egy kevés olajjal, hogy ne legyen olyan száraz a teteje. Sütőbe tesszük, és készre sütjük, kb. 50 perc alatt, vagy ameddig át nem sül.
A közepébe tesszük a főtt tojásokat |
A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése