|
Csak túróval töltve.... |
|
...és egy másik alkalommal sütött túrós-szilvalekváros batyu. Nem nagyon látszik, de ott van a szilvalekvár 😏 |
Hozzávalók a tésztához (kb. 20 darabhoz): 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 6 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej,
a töltelékhez: 25 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerinti cukor és mazsola, 1 tojás sárgája és szilvalekvár,
(ennyi túró kb. 12 batyuhoz elegendő, a többire tehetünk sűrű szilvalekvárt, vagy vegyesen a kettőt),
a megkenéséhez: 1 tojás.
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a cukrot, a közepébe egy kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet, és egy kiskanál cukrot. Amikor feljött az élesztő belekeverjük a tojást és a margarint. Ha szükséges, egy kis tej hozzáadásával lágy tésztát készítünk, és meleg helyen kelesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése