2011. február 7., hétfő

Sopszka saláta


Hozzávalók: 1 db kígyóuborka, néhány kemény húsú paradicsom, 1 db húsos színes paprika, pár db lilahagyma  és/vagy gyöngyhagyma, 10 dkg juhsajt, só, bors, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál ecet, egy kevés bazsalikom, esetleg petrezselyemzöld. (A hozzávalók aránya ízlés szerint változtatható)

Az uborkát hosszába négyfelé vágjuk, nem hámozzuk meg, majd vastagabb darabokra felszeleteljük, a paradicsomot és a paprikát is az uborkához hasonló darabokra vágjuk. A lilahagymát karikára vágjuk, a gyöngyhagymát csak félbe, ha nagyobb negyedbe. A zöldségeket tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Az olajat elkeverjük az ecettel és a fűszerekkel, majd a zöldségekre öntjük, óvatosan átkeverjük, a kis kockákra vágott sajtot pedig szépen elhelyezzük a tetején.

Még csak félig készen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...