2011. február 3., csütörtök

Túrós pite


Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 egész tojás, fél csomag sütőpor (nekem most kicsit többre sikerült, azért vastagabb a tészta), egy nagyobb citrom lereszelt héjának fele, 8 dkg cukor, kb. 1 dl tejföl.
Hozzávalók a töltelékhez: fél kg tehéntúró, 2 tojás sárgája, 3 dkg puha margarin, a citrom maradék reszelt héja, 15 dkg, vagy ízlés szerinti cukor, 2 evőkanál tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, végül a 2 tojásfehérje felvert habja.
A teteje megkenéséhez 1 tojás.

A tésztához a hozzávalókat simára összedolgozzuk, fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tésztát kétfelé vágjuk, kisodorjuk, az egyiket a tepsi aljára tesszük, rásimítjuk a tölteléket, rátesszük a második lapot, megkenjük tojással, villával megszurkodjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

Az tészta már összegyúrva, a töltelék még csak félig készen

Tepsiben a tészta, és rajta a töltelék

Sütéshez készen

Felszeletelve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...