Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, só, langyos víz, olaj a kisütéshez
Elkészítése:
Az élesztőből langyos vízzel, 1-2 kiskanál cukorral és kevés liszttel kovászt készítünk, melyet meleg helyen 10 perig kelesztünk. Ha kész, hozzáöntjük a liszthez, amihez előzőleg hozzákevertük a sót. Langyos víz hozzáadásával jól bedagasztjuk, közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, kb. 2 cm vastagságúra kisodorjuk, vagy csak kézzel széthúzzuk, feldaraboljuk, és még 10 percet letakarva pihentetjük. Sütés előtt kissé megnyújtjuk őket, és forró olajban kisütjük.
A lángosokat Édesanyám készítette.
A megkelt tészta |
A tésztát kisodorjuk, vagy kézzel széthúzzuk |
A tésztát feldaraboljuk |
Forró olajban kisütjük |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése