2011. február 2., szerda

Lángos



Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, só, langyos víz, olaj a kisütéshez

Elkészítése:
Az élesztőből langyos vízzel, 1-2 kiskanál cukorral és kevés liszttel kovászt készítünk, melyet meleg helyen 10 perig kelesztünk. Ha kész, hozzáöntjük a liszthez, amihez előzőleg hozzákevertük a sót. Langyos víz hozzáadásával jól bedagasztjuk, közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva kétszeresére kelesztjük. 
Ha megkelt, kb. 2 cm vastagságúra kisodorjuk, vagy csak kézzel széthúzzuk, feldaraboljuk, és még 10 percet letakarva pihentetjük. Sütés előtt kissé megnyújtjuk őket, és forró olajban kisütjük.

A lángosokat Édesanyám készítette.

A megkelt tészta

A tésztát kisodorjuk, vagy kézzel széthúzzuk

A tésztát feldaraboljuk

Forró olajban kisütjük



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése