2011. február 21., hétfő

Kolozsvári malacoldalas



Hozzávalók: kb. 60 dkg bőrös malacoldalas, nagyjából ennyi savanyú káposzta, de lehet több is, 1 nagy fej vöröshagyma, pár szelet húsos füstölt szalonna, néhány karika füstölt kolbász, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika, zsír vagy olaj, só, bor, őrölt köménymag, törött paprika, csombor

Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, sózzuk, a forró zsírban vagy olajban mindkét felét hirtelen elősütjük.
A hússzeleteket kivesszük, a megmaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, elkeverjük benne a paradicsompürét, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ezután beletesszük a káposztát és a  csomborral, köménymaggal, borssal fűszerezett húsdarabokat. Tetejére helyezzük a paprika és szalonna szeleteket, valamint a paradicsom és  kolbász karikákat, majd készre főzzük.

A hozzávalók

A hús elősütése

A káposzta és a fűszerezett húsok

Tetejére tesszük a szalonnát, kolbászt, paprikát, paradicsomot,
és elkezdjük főzni

Készre főzve



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése