A pogácsák frissen, langyosan a legjobbak |
Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 1 dl tej, 1 kiskanál cukor, 4 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, só, 30 dkg túró, fele-fele arányban juh- és tehéntúró,
a tetejére: 1 tojás, reszelt sajt, esetleg köménymag (jól illik a juhtúróhoz).
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet sózzuk, hozzáadjuk a margarint, az áttört túrót, a tejfölt, a tojássárgájákat, a megkelt élesztőt, jól összegyúrjuk, meleg helyen fél órát kelesztjük. Kisodorjuk, megszórjuk a sajttal és feltekerjük mint egy beiglit, majd újra kelesztjük.
Ezután a tekercset kb. 3 cm vastagra kisodorjuk, 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Én csak fél adagot készítettem, így is sok lett belőle.
Az előkészületek, az áttört túró, a felfuttatott élesztő |
A kisodort, sajttal megszórt, majd feltekert tészta |
A pogácsák szaggatása |
Tepsiben |
Olyan nagyon nagyon klassz az oldalad! :) Innen lesek recepteket :)) Gratulálok! :))
VálaszTörlésMost készítettem először pogit,isteni finom lett.Köszönöm a receptet!
VálaszTörlés